05632212576         05632226673

 

کنسانتره

کنسانتره پرومی

Read More

 

دارو

عرضه کننده انوع داروهای دامی

Read More

 

واکسن

رائه کننده واکسن های شرکتهای پسوک و مادر و ...

واکسن جدید

IMAGE
بازدید از کشتارگاه صنعتی دام
یکشنبه, 17 آبان 1394
بازدید از کشتارگاه صنعتی دام ادامه مطلب...
IMAGE
شناخت و تحلیل وضعیت صنعت مرغ تخمگذار ایران تا سال 1394
یکشنبه, 17 آبان 1394
شناخت و تحلیل وضعیت صنعت مرغ تخمگذار ایران تا سال 1394 ادامه مطلب...
IMAGE
راهنمای جامع پرورش بلدرچین
یکشنبه, 17 آبان 1394
راهنمای جامع پرورش بلدرچین ادامه مطلب...
IMAGE
ماهنامه شماره 42 - ITP News
یکشنبه, 17 آبان 1394
ماهنامه شماره 42 - ITPNews ادامه مطلب...
IMAGE
ماهنامه شماره 33 - ITPNews
شنبه, 16 اسفند 1393
  ماهنامه شماره 33 - ITPNews ادامه مطلب...
IMAGE
ماهنامه شماره 34 - ITPNews
شنبه, 16 اسفند 1393
  ماهنامه شماره 34 - ITPNews ادامه مطلب...
IMAGE
اصول مدیریت دوره نوری در مرغ مادر گوشتی
یکشنبه, 17 آبان 1394
مقدمه: تحقیقات محدودی در مورد مدیریت دوره نوری در گله های مادر گوشتی انجام شده است. تا کنون، تحقیقات مرغ مادر گوشتی، بیشتر در زمینه ی تخصیص میزان دان و جوجه درآوری بوده است. اخیرا" تمایل و علاقه ی کمپانی های تلفیقی  پرورش دهنده ی مرغ گوشتی و  مادر و در کانادا انجمن های تولید... ادامه مطلب...
IMAGE
با H5N1 علمی تر رفتار کنیم
یکشنبه, 17 آبان 1394
- اهمیت بهداشت جامعه انسانی در پی مواجهه با ویروس­های آنفلوانزای پرندگان به طور کلی، ویروس­های آنفلوانزای هر گونه جانوری، به میزبان اختصاصی خود عادت یافته­اند به این صورت که در گونه میزبانی خویش به راحتی وبا سرعت بالا قابل انتقال و تکثیر و تزاید می­باشند. در بعضی مواقع،... ادامه مطلب...
IMAGE
کاهش ریسک بیماریهای قابل انتقال از طریق هوا با استفاده از تهویه فشار مثبت
یکشنبه, 17 آبان 1394
بدلیل وجود بسیار زیاد بیماریهای قابل انتقال از طریق هوا در اکثر مناطق ایران ، حتی هنگامی که مسائل بهداشتی رعایت میشود بیماریهایی مثل مارک ، آنفولانزا و .... میتوانند توسط هوای ورودی (تهویه) وارد سالن شوند.   ادامه مطلب...
IMAGE
تأثیر مدیریت جوجه کشی و فارم مرغ مادر بر روی عملکرد مرغ گوشتی
یکشنبه, 17 آبان 1394
تحقیقات جدیدی که در انجمن بین المللی علمی طیور در آتلانتا-جورجیای ایالات متحده مطرح شد به تأثیرات مدیریت مرغ مادر گوشتی و هچری در جوجه آوری و متعاقباً عملکرد جوجه های گوشتی می پردازد. تأثیر مدیریت جوجه کشی و فارم مرغ مادر بر روی عملکرد مرغ گوشتی       ۰۸ شهريور ۱۳۹۴         ... ادامه مطلب...
IMAGE
استفاده از مکمل سلنیوم در جیره گاوهای شیرده و خشک
یکشنبه, 17 آبان 1394
مقدمه : تقریبا 50 سال پیش سلنیوم (Se) به عنوان یک ماده مغذی برای پستانداران (شوارتز و فلوز، 1957) مطرح گردید و کمبود این ماده معدنی منجر به بیماری عضله سفید در نشخوارکنندگان می شد (ماث و همکاران 1958). با گذشت زمان پژوهش های متعددی اثرات سودمند تغذیه سلنیوم ادامه مطلب...
IMAGE
نقش تغذیه بر روی بهبود اسهال خونی جوجه‌های گوشتی
یکشنبه, 17 اسفند 1393
نقش تغذیه بر روی بهبود اسهال خونی جوجه‌های گوشتی      اسهال خونی نوعی بیماری انگلی است که توسط میکروبی از گروه پروتوزوآ ایجاد می‌شود. این بیماری از جمله بیماری‌های روده‌ای طیور است که تاکنون بسیار مورد بررسی قرار گرفته است. دلیل این امر شابع بودن این مرض و اثرات منفی آن بر... ادامه مطلب...
IMAGE
پدهای خنک کنندۀ کاغذی بهتر از پدهای پلاستیکی
یکشنبه, 17 اسفند 1393
پدهای خنک کنندۀ کاغذی بهتر از پدهای پلاستیکی طالعات گسترده ای به منظور مقایسۀ سیستم های تهویه با پد کاغذی و سیستم های تهویه با پد پلاستیکی صورت گرفته که نهایتاً نشان داده پدهای پلاستیکی از میزان خنک سازی کمتری برخوردار هستند . کاهش میزان خنک سازی ، افزایش هزینه های اولیۀ... ادامه مطلب...

با H5N1 علمی تر رفتار کنیم

- اهمیت بهداشت جامعه انسانی در پی مواجهه با ویروس­های آنفلوانزای پرندگانبا H5N1 علمی تر رفتار کنیم

به طور کلی، ویروس­های آنفلوانزای هر گونه جانوری، به میزبان اختصاصی خود عادت یافته­اند به این صورت که در گونه میزبانی خویش به راحتی وبا سرعت بالا قابل انتقال و تکثیر و تزاید می­باشند. در بعضی مواقع، انتقال بین گونه­ای ویروس­های آنفلوانزا، ما بین گونه­هایی که به یکدیگر قرابت دارند اتفاق می­افتد (برای مثال آلودگی جامعه انسانی به آنفلوانزای خوکی تحت سویه۱N۱Hدر سال­های اخیر)(۱).

با H5N1 علمی تر رفتار کنیم

      ۰۹ تير ۱۳۹۴      

 

۱- اهمیت بهداشت جامعه انسانی در پی مواجهه با ویروس­های آنفلوانزای پرندگان

 

به طور کلی، ویروس­های آنفلوانزای هر گونه جانوری، به میزبان اختصاصی خود عادت یافته­اند به این صورت که در گونه میزبانی خویش به راحتی وبا سرعت بالا قابل انتقال و تکثیر و تزاید می­باشند. در بعضی مواقع، انتقال بین گونه­ای ویروس­های آنفلوانزا، ما بین گونه­هایی که به یکدیگر قرابت دارند اتفاق می­افتد (برای مثال آلودگی جامعه انسانی به آنفلوانزای خوکی تحت سویه۱N۱Hدر سال­های اخیر)(۱).

 

در برخی موارد و آن هم با احتمال پایین، ویروس­های آنفلوانزای پرندگان سبب درگیری و آلودگی جامعه انسانی شده و انتقال بین گونه­ای از پرنده به انسان احتمال وقوع خواهد داشت (۲). حال در صورت انتقال ویروس آنفلوانزا از پرنده به انسان، هرچند با احتمال پایین، این انتقال به دو صورت انتقال کامل ژنوم ویروس و انتقال بخشی از ژنوم (پدیده بازآرایی ژنتیکی) می­باشد. تا کنون موارد معدودی از انتقال کامل ژنوم ویروس آنفلوانزای پرندگان به انسان در دنیا ثبت شده است (۳). علت نادر بودن احتمال انتقال کامل ژنوم ویروس آنفلوانزای پرندگان به جامعه انسانی به سبب تفاوت در نوع گیرنده­های اختصاصی ویروس آنفلوانزا موجود در سطح سلول­های مخاطات تنفسی در پرندگان و انسان می­باشد. به گونه­ای که ویروس­های آنفلوانزای پرندگان تمایل بسیار زیاد برای اتصال به گیرنده­های N-acetylneuraminic acid-α 2,3-galactose موجود درسطح سلول­های مخاطات تنفسی دارند.در حالی که در انسان نوع گیرنده­های موجود در سطح سلول­های مخاطات تنفسی جهت اتصال ویروس­های آنفلوانزا، به میزان بسیار زیاد، از نوع N-acetylneuraminic acid-α 2,6-galactoseمی­باشد (۴). البته در اعماق دستگاه تنفسی انسان گیرنده­های α 2,3وجود دارند اما به سبب

 

قرارگیری این گیرنده­ها در اعماق دستگاه تنفس، احتمال آلوده شدن انسان به  ویروس­های آنفلوانزای پرندگان پایین خواهد بود به گونه­ای که در پنجاه سال اخیر، صرفاً نه مورد از انتقال کامل ویروس آنفلوانزای پرندگان به انسان گزارش شده است و اغلب این موارد ناشی از تماس مستقیم انسان با پرنده­های زنده یا تلف شده آلوده با ویروس فوق حاد آنلوانزای پرندگان و آن هم در روستاها و یا مراکز فروش پرندگان بوده است (۵، ۶). در یک تحقیق درکشور کامبوج، هیچیک از روستائیانی که مواجهه بالا و طولانی مدت با پرندگان آلوده با ویروس فوق حاد آنفلوانزای پرندگان تحت سویه ۱N۵Hداشتند، به این ویروس آلوده نشدند. نتایج این تحقیق خود بیان­گر این نکته می­باشد که قابلیت انتقال کامل ویروس آنفلوانزای پرندگان به انسان پایین می­باشد(۷).

 

در خصوص انتقال بخشی از ژنوم ویروس آنفلوانزای پرندگان به انسان، لازم به توضیح این­که در صورت اتصال ویروس به گیرنده­های انسانی موجود در مخاطات تنفسی (که احتمال آن پایین است) و در عین حال حضور آلودگی هم زمان با ویروس آنفلوانزای انسانی در سلول آلوده،وقوع پدیده بازآرایی ژنومی(Reassortment)و ایجاد دودمان جدیدی از ویروس آنفلوانزا که شاید به جامعه انسانی عادت یافته باشند محتمل خواهد بود. در صورت وقوع، این پدیده با احتمال پایین و نیز در یک دوره زمانی طویل المدت ممکن می­باشد (۸). اطلاعات حاصل از آنالیز سکانس نوکلئوتیدی ویروس­های آنفلوانزا دخیل در پاندمی انسانی سال ۱۹۵۷ (باتحت سویه ۲N۲H) و ۱۹۶۸ (باتحت سویه ۲N۳H) نتیجه بازآرایی ژنومی سه ژن کد کننده پروتئین­های (HA، NA،BP1 ) و دو ژن کدکننده پروتئین (HA، BP1) ویروس آنفلوانزای پرندگان با به ترتیب پنج و شش ژن ویروس آنلوانزای انسانی بوده است (۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲). از لحاظ تئوری، خوک به عنوان عامل بالقوه اختلاط ویروس­های آنفلوانزای پرندگان و پستانداران و ایجاد سویه­های جدید در پی پدیده باز آرایی ژنتیکی و به عنوان یک میزبان واسط جهت امتزاج   ویروس­های آنفلوانزای پرندگان و پستانداران تلقی می­شود (۱۳).

 

۲- دوره کمون و زمان شروع دفع ویروس­های فوق حاد آنفلوانزا در پی عفونت در پرندگان

 

در پی درگیری با سویه­های آسیایی ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تحت سویه ۱N۵H، دوره کمون بیماری و نیز شروع دفع ویروس در پرندگان آلوده از چند ساعت تا نهایتاً دو روز پس از آلوده شدن پرنده­های حساس رخ خواهد داد (۱۴، ۱۵، ۱۶).

 

3- میزان شیوع و واگیری و نیز میزان مرگ و میر در پی عفونت با سویه­های فوق حاد آسیایی ویروس آنفلوانزای پرندگان تحت سویه ۱N۵H

 

میزان شیوع و واگیری در پی درگیری با سویه­های فوق حاد آسیایی ۱N۵H ویروس آنفلوانزای پرندگان از ۸۰ تا ۱۰۰درصد و نیز میزان مرگ و میر در پی آن از ۸۰ تا ۱۰۰ درصد متغییر می­باشد. دقت اینکه در اکثریت موارد،دوره کمون این سویه­ها نهایتاً تا ۴۸ ساعت بوده و دفع ویروس از چند ساعت اول تا نهایتاً ۴۸ ساعت می­باشد چرا که در پی آن، فرم بالینی بیماری ظاهر شده وبا تلفات بسیار شدید و ناگهانی همراه خواهد بود (۱۷، ۱۸).

 

۴- احتمال حضور ویروس فوق حاد آنفلوانزای پرندگان تحت سویه ۱N۵Hدر محصولات طیور

 

به طور کلی و بدون در نظر گرفتن تحت سویه ویروس، در پی درگیری با سویه­های فوق حاد ویروس آنفلوانزا، حضور ویروس آنفلوانزای فوق حاد را در گوشت وباقی محصولات طیور خواهیم داشت (۱۹). ویروس­های آنفلوانزای پرندگان برای چندین هفته دردمای ۴ درجه سانتیگراد و بدون از دست دادن قدرت عفونت­زایی قابلیت ماندگاری داشته ودر دمای -۷۰ درجه سانتیگراد نیز برای مدت زمان بسیار طولانی قابلیت نگهداری خواهند داشت (1).

 

۵-روش­های مبتنی برتست­های مولکولار جهت تشخیص آلودگی به ویروس آنفلوانزای پرندگان تحت سویه ۱N۵H

 

در بین انواع روش­های تشخیصی مولکولار،تست real time RT-PCR (RRT-PCR)جهت تشخیص عفونت با انواع ویروس­های آنفلوانزا در مقیاس وسیع استفاده شده و مورد تائید مجامع علمی بین المللی می­باشد. این تست در قیاس با دیگر  تست­های معمول مولکولار از حساسیت و ویژگی بالاتری در جهت تشخیص حضور ویروس در انواع نمونه­های مشکوک برخوردار می­باشد (۲۰، ۲۱، ۲۲، ۲۳).

 

 

 

References

 

1- Swayn, D. E. (2000). Understanding the ecology and epidemiology of avian influenza viruses: implication for zoonotic potential. In Emerging Diseases of Animals, C.C. Brown and CA. Bolin, eds. ASM Press, Washington D.C. 101-130.

 

2- Easterday, B.C., V.S. Hinshaw and D.A. Halvorson (1997). Influenza. In Diseases of poultry, 10 ed. B.W. Calnek, H.J. Barnes, C.W. Beard, L.R. McDougald, and Y.M. Saif (eds.). Iowa State University Press, Ames. Iowa, 583-605.

 

3- Brugh, M. and R.D. Slemons (1994). Influenza. In Handbook of Zoonosis. Section B. Viral, and C.W. Beran (eds.). CRC Press, Boca Raton.

 

4- Ito, J., J.N.S.S. Couceiro, S. Kelm, L.G. Baum, S. Krauss, M.R. Castrucci, I. Donatell, H. Kisa, J.C.

 

 Paulson, R.G. Webster and Y. Kawaoka (1998). Molecular basis for the generation in pigs of influenza A viruses with pandemic potential. J. Virol.72: 7367-7373.

 

5- Perdue, M.L., D.L. Suarez and D.E. Swayne (1999). Avian Influenza in the 1990`s. Poult.Avian Biol. Reviews 11:1-20.

 

6- Shortridge, K.F. (1999). Poultry and influenza H5N1 outbreak in Hong Kong, 1997: Abridged chronology and virus isolation. Vaccine 17: s26-s29.

 

7- Vong, S., B.M.S. Coghlan, D. Holl, H. Sang, S. Ly, M.J. Miller, P Buchy, Y. Froehlich, J.B. Dufourcq, T.M. Uyeki, W. Lim and T. Sok (2006). Low frequency of poultry-to-human H5N1virus transmission, Southern Cambodia, 2005. Emerg. Infect. Dis. 12: 1542-1547.

 

8- Webster, R.G., W.J. Bean, O.T. Gorman, T.M. Chambers and Y. Kawaoka (1992). Evolution and ecology of influenza A viruses. Microbiol. Rev. 56: 152-179.

 

9- Banks, J., E. Speidel and D.J. Alexander (1998). Characterization of an avian influenza A virus isolated from a human- is an intermediate host necessary for the emergence of pandemic influenza viruses?Arch. Virol. 143: 781-787.

 

10- Kawaoka, Y., S. Krauss and R.G. Webster (1989). Avian-to-human transmission of  the BP1 gene of influenza A virus in 1957 and 1968 pandemics. J. Virol. 63: 4603-4608.

 

11- Reid, A.H. and J.K. Taubenberger (1999). The 1918 flu and other influenza pandemics: “over there” and back again. Lab. Invest. 79: 95-101.

 

12- Schafer, W. (1955). Vergleischende sero-immunologische untersuchungen uber die viren de Influenza and klassichen Geflugelpast. Z. Naturforsch. 10B: 81-91.

 

13- Scholtissek, C., I. Koennecke and R. Rott (1978).  Host range recombinants of fowl plague (influenza A) virus. Virology 19: 79-85.

 

14- Scholtissek, C. and E. Naylor (1988). Fish farming and influenza pandemics. Nature 331: 215.

 

15-Bublot, M., N. Pritchard, J.S. Cruz, T.R. Mickle, P. Selleck and D.E. Swayne (2007). Efficacy of a fowlpox-vectored avian influenza H5 vaccine agains Asian H5N1highly pathogenic avian influenza virus challenge. Avian Dis. 51: 498-500

 

16- Swayne, D.E. and J.R. Beck (2005). Experimental study to determine if low-pathogenicity and high-pathogenicity avian influenza viruses can be present in chicken breast and thigh meat following intranasal virus inoculation. Avian Dis. 49: 81-85.

 

17- Swayne, D.E., C.W. Lee and E. Spackman (2006). Inactivation North American and European H5N2 avian influenza vaccines protect chickens for Asian H5N1 high pathogenicity avian influenza viruses. Avian Pathol. 35: 141-146.

 

18- Lee, C.W., D.L. Suarez, T.M. Sung, Y.K. Kwan, Y.J. Lee, J.G. Choi, C.J. Joh, M.C. Kim, E.K. Lee, J.M. Park, X. Lu, J.M. Katz, E. Spackman, D.E. Swayne and J.H. Kim (2005). Characterization of highly pathogenic H5N1 avian influenza A viruses isolated from South Korea. J. Virol. 79: 3692-3702.

 

19- Spickler, A.R., D.W. Trampel and J.A. Roth (2008). The onset of virus shedding and clinical signs in chickens infected with high-pathogenicity and low-pathogenicity avian influenza viruses. Avian Pathol. 37: 555-577.

 

20- Spackman, E. and Suarez D.L. (2008). Type A influenza virus detection and qualification by real time PCR. Methods Mol. Biol. 436: 19-26.

 

21- Alexander D.J. (2008) Avian influenza diagnosis. Zoonosis Public Health. 55: 16-23.

 

22- Aguero, M., A. Sanchez, E. SanMiguel, C. Gomez-Tejedor and M.A. Jimenez-Clavero (2007). A real time TaqMan RT-PCR method for neuraminidase type 1 (N1) gene detection of H5N1 Eurasian strains of avian influenza virus. Avian Dis. 51: 378-381.

 

23- Hadzhiolova, T., S. Pavlova and R. Kotseva (2008). Laboratory investigation of the first suspected cases of infection with avian influenza A (H5N1) virus in Bulgaria. Euro. Surveill. 13: 18938.

چاپ

 

IMAGE
دام های فرانسوی کلید فتح باب اصلاح نژاد دام کشور
یکشنبه, 17 آبان 1394
رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی از راه اندازی اولین مزارع اصلاح نژاد بز و گوسفند کشور با استفاده از نژادهای فرانسوی در فیروزکوه و ورامین خبر داد و گفت: اولین مزارع اصلاح نژاد دام سبک کشور با استفاده از نژادهای فرانسوی دام های فرانسوی کلید فتح... ادامه مطلب...
IMAGE
افت بهای گوشت گاو در برزیل
یکشنبه, 17 آبان 1394
طبق گزارشات ، گوشت گاو برزیل 28 درصد افت بها داشته که از دلایل عمدۀ آن کاهش تقاضای داخلی عنوان شده است. در واقع کاهش بها به دنبال رکود اقتصادی و متعاقباً کاهش تقاضا ادامه مطلب...
IMAGE
کاهش محصول سویای هند
یکشنبه, 17 آبان 1394
ازدهی محصول سویای هند در مقایسه با سال گذشته احتمالاً با 3 / 15 درصد افت رو به رو خواهد شد. مدیر سازمان مرکزی صنعت و بازرگانی روغن اعلام داشت : انتظار می رود تولیدات این کشور در سال ادامه مطلب...
IMAGE
لهستان تولیدات مرغداری خود را به دو برابر افزایش می دهد !
یکشنبه, 17 آبان 1394
        لهستان با دو برابر کردن میزان تولیدات مرغداری خود در دهۀ گذشته رقم تولیدات خود را به 2 / 2 میلیون متریک تن رسانده و این کشور را به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشت مرغ و طیور در اتحادیۀ اروپا تبدیل کرده است. ادامه مطلب...
IMAGE
سرشاخه نیشکر در تغذیه دام استفاده می‌شود
یکشنبه, 17 آبان 1394
    سالانه میلیون‌ها تن ضایعات و بقایای خوراکی در کشور تولید می‌شود که با کمی تحقیقات و فرآوری می‌توانند به مصرف دام و طیور برسند؛ بقایای سرشاخه نیشکر و پوست پسته از جمله این مواد است. ادامه مطلب...

 

Footer
Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Menu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Main Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Inset Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
 
Top of Page