05632212576         05632226673

 

کنسانتره

کنسانتره پرومی

Read More

 

دارو

عرضه کننده انوع داروهای دامی

Read More

 

واکسن

رائه کننده واکسن های شرکتهای پسوک و مادر و ...

واکسن جدید

IMAGE
بازدید از کشتارگاه صنعتی دام
یکشنبه, 17 آبان 1394
بازدید از کشتارگاه صنعتی دام ادامه مطلب...
IMAGE
شناخت و تحلیل وضعیت صنعت مرغ تخمگذار ایران تا سال 1394
یکشنبه, 17 آبان 1394
شناخت و تحلیل وضعیت صنعت مرغ تخمگذار ایران تا سال 1394 ادامه مطلب...
IMAGE
راهنمای جامع پرورش بلدرچین
یکشنبه, 17 آبان 1394
راهنمای جامع پرورش بلدرچین ادامه مطلب...
IMAGE
ماهنامه شماره 42 - ITP News
یکشنبه, 17 آبان 1394
ماهنامه شماره 42 - ITPNews ادامه مطلب...
IMAGE
ماهنامه شماره 33 - ITPNews
شنبه, 16 اسفند 1393
  ماهنامه شماره 33 - ITPNews ادامه مطلب...
IMAGE
ماهنامه شماره 34 - ITPNews
شنبه, 16 اسفند 1393
  ماهنامه شماره 34 - ITPNews ادامه مطلب...
IMAGE
اصول مدیریت دوره نوری در مرغ مادر گوشتی
یکشنبه, 17 آبان 1394
مقدمه: تحقیقات محدودی در مورد مدیریت دوره نوری در گله های مادر گوشتی انجام شده است. تا کنون، تحقیقات مرغ مادر گوشتی، بیشتر در زمینه ی تخصیص میزان دان و جوجه درآوری بوده است. اخیرا" تمایل و علاقه ی کمپانی های تلفیقی  پرورش دهنده ی مرغ گوشتی و  مادر و در کانادا انجمن های تولید... ادامه مطلب...
IMAGE
با H5N1 علمی تر رفتار کنیم
یکشنبه, 17 آبان 1394
- اهمیت بهداشت جامعه انسانی در پی مواجهه با ویروس­های آنفلوانزای پرندگان به طور کلی، ویروس­های آنفلوانزای هر گونه جانوری، به میزبان اختصاصی خود عادت یافته­اند به این صورت که در گونه میزبانی خویش به راحتی وبا سرعت بالا قابل انتقال و تکثیر و تزاید می­باشند. در بعضی مواقع،... ادامه مطلب...
IMAGE
کاهش ریسک بیماریهای قابل انتقال از طریق هوا با استفاده از تهویه فشار مثبت
یکشنبه, 17 آبان 1394
بدلیل وجود بسیار زیاد بیماریهای قابل انتقال از طریق هوا در اکثر مناطق ایران ، حتی هنگامی که مسائل بهداشتی رعایت میشود بیماریهایی مثل مارک ، آنفولانزا و .... میتوانند توسط هوای ورودی (تهویه) وارد سالن شوند.   ادامه مطلب...
IMAGE
تأثیر مدیریت جوجه کشی و فارم مرغ مادر بر روی عملکرد مرغ گوشتی
یکشنبه, 17 آبان 1394
تحقیقات جدیدی که در انجمن بین المللی علمی طیور در آتلانتا-جورجیای ایالات متحده مطرح شد به تأثیرات مدیریت مرغ مادر گوشتی و هچری در جوجه آوری و متعاقباً عملکرد جوجه های گوشتی می پردازد. تأثیر مدیریت جوجه کشی و فارم مرغ مادر بر روی عملکرد مرغ گوشتی       ۰۸ شهريور ۱۳۹۴         ... ادامه مطلب...
IMAGE
استفاده از مکمل سلنیوم در جیره گاوهای شیرده و خشک
یکشنبه, 17 آبان 1394
مقدمه : تقریبا 50 سال پیش سلنیوم (Se) به عنوان یک ماده مغذی برای پستانداران (شوارتز و فلوز، 1957) مطرح گردید و کمبود این ماده معدنی منجر به بیماری عضله سفید در نشخوارکنندگان می شد (ماث و همکاران 1958). با گذشت زمان پژوهش های متعددی اثرات سودمند تغذیه سلنیوم ادامه مطلب...
IMAGE
نقش تغذیه بر روی بهبود اسهال خونی جوجه‌های گوشتی
یکشنبه, 17 اسفند 1393
نقش تغذیه بر روی بهبود اسهال خونی جوجه‌های گوشتی      اسهال خونی نوعی بیماری انگلی است که توسط میکروبی از گروه پروتوزوآ ایجاد می‌شود. این بیماری از جمله بیماری‌های روده‌ای طیور است که تاکنون بسیار مورد بررسی قرار گرفته است. دلیل این امر شابع بودن این مرض و اثرات منفی آن بر... ادامه مطلب...
IMAGE
پدهای خنک کنندۀ کاغذی بهتر از پدهای پلاستیکی
یکشنبه, 17 اسفند 1393
پدهای خنک کنندۀ کاغذی بهتر از پدهای پلاستیکی طالعات گسترده ای به منظور مقایسۀ سیستم های تهویه با پد کاغذی و سیستم های تهویه با پد پلاستیکی صورت گرفته که نهایتاً نشان داده پدهای پلاستیکی از میزان خنک سازی کمتری برخوردار هستند . کاهش میزان خنک سازی ، افزایش هزینه های اولیۀ... ادامه مطلب...

اثرات تنش گرمایی در گله های گاو شیری

اثرات تنش گرمایی در گله های گاو شیری اثرات تنش گرمایی در گله های گاو شیری

   
در یک گاوداری شیری دمای ایده آل که هیچگونه تأثیر منفی بر تولیدات دامی ندارد . دمای بین 4 تا 24 درجه سانتیگراد که منطقه آسایش گاو هم نامیده می شود. دمای بالاتر از 24 سانتیگراد، گاو از طریق پوست و دستگاه تنفسی با صرف مصرف انرژی می تواند بدن خود را خنک کند، و دمای کمتر از 5 درجه سانتیگراد را با توجه با اینکه نژادهای سنگین به سرما مقاوم شده است تا دمای 15- درجه سانتیگراد را با بستر خشک تحمل خواهد کرد.
دمای بالاتر که منجر به عرق کردن گاو می گردد در زمان استرس گرمایی همراه با افزایش رطوبت محیط تنش گرمایی شروع می شود و دام از آنجائیکه نمی تواند گرما را دفع کند. در نتیجه احتیاجات نگهداری را افزایش می دهد.
اثرات تنش گرمایی در گله های گاو شیری
   
در یک گاوداری شیری دمای ایده آل که هیچگونه تأثیر منفی بر تولیدات دامی ندارد . دمای بین 4 تا 24 درجه سانتیگراد که منطقه آسایش گاو هم نامیده می شود. دمای بالاتر از 24 سانتیگراد، گاو از طریق پوست و دستگاه تنفسی با صرف مصرف انرژی می تواند بدن خود را خنک کند، و دمای کمتر از 5 درجه سانتیگراد را با توجه با اینکه نژادهای سنگین به سرما مقاوم شده است تا دمای 15- درجه سانتیگراد را با بستر خشک تحمل خواهد کرد.
دمای بالاتر که منجر به عرق کردن گاو می گردد در زمان استرس گرمایی همراه با افزایش رطوبت محیط تنش گرمایی شروع می شود و دام از آنجائیکه نمی تواند گرما را دفع کند. در نتیجه احتیاجات نگهداری را افزایش می دهد.

از علائم استرس گرمایی 
1- افزایش تعداد تنفس در دقیقه به بیش از هفتاد بار در دقیقه خواهد رسید.
2- افزایش دمای بدن گاو که منجر به کاهش مصرف خوراک تا بیش از 10 درصد خواهد شد.
3- کاهش افت تولید شیر تا سقف 10 درصد می گردد و مواد غذایی مصرف شده صرف کنترل و حفظ دمای بدن می شود، و از آنجائیکه گاوهای پر تولید خوراک بیشتری مصرف می کنند، حساسیت بیشتری به تنش گرمایی دارند و در نتیجه با کاهش تولید روبرو می گردند. در واحدهایی که درجه حرارت محیط به بیش از 5 / 32 درجه سانتیگراد برسد مصرف خوراک تا 20 درصد کاهش داده و تولید شیر تا سقف 6 کیلوگرم کاهش می یابد. چنانچه دمای محیط به بیش از 38 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی محیط به 100 درصد برسد محیط برای دام غیر قابل تحمل خواهد بود و گاهاً منجر به تلف شدن دام می گردد. در یک واحد گاوداری استرس گرمایی می تواند روزانه 4 کیلوگرم تولید شیر را کاهش داده که در یک دوره شیر دهی معادل با 909 کیلوگرم کاهش تولید را خواهیم داشت. جهت جلوگیری از این ضرر اقتصادی با خنک سازی محیط می توان جبران این خسارت را نمود. معمولاً استرس گرمایی در گاو های آبستن سنگین منجر به کاهش وزن گوساله خواهد شد، و پس از زایش گوساله دچار اختلالات متابولیکی می گردد. همچنین استرس گرمایی در کاهش رشد فولیکی و بروز علائم فحلی گاو می گردد، و می تواند درصد آبستنی را کاهش و باعث مرگ زودرس جنین هم شود. بر اساس اینکه میزان تعرق بدن گاو حدود 10 درصد کمتر بدن انسان می باشد برای خنک سازی محیط از دستگاه های تبخیری با جریان هوای مناسب استفاده شود. زمانیکه استرس گرمایی منجر به کاهش مصرف خوراک تا 15- 10 درصد گردد. در نتیجه اسیدهای چرب فرار تولیدی در شکمبه نیز کم می شود، و تولید تحت تأثیر قرار می گیرد، و همچنین دوره های درمان و مراقبت های دام بیمار را افزایش می دهد. مثل سخت زایی در هنگام زایش و بروز بیماری کبد چرب در گاو تازه زا و بیماری ورم پستان و حتی سقط جنین در زمان واکسیناسیون را زیاد می کند. در زمانیکه گاو دچار استرس گرمایی می گردد در اثر دفع بی کربنات به ناچار به بیماری اسید وز مبتلا می شود و دامدار در این حالت مجبور به خنک سازی محیط مصرف خوراک هم به طور ناگهانی افزایش پیدا می کند اسیدوز عارض می گردد و در پی آن لنگش گاو را بهمراه دارد. لنگش یا زخم کف سم طی چندین هفته ظاهر می گردد. در اثر استرس گرمایی که تعداد تنفس افزایش پیدا می کند دهان گاو باز بوده و شروع به له له زدن می نماید و در این حالت دی اکسید کربن زیادی از بدن خارج می شود که نهایتاً به الکالوز تنفسی می شود.

رفتار گاوها در زمان استرس گرمایی
- از آنجائیکه گاو بدنبال سایه بوده کمتر فرصت مصرف خوراک و آب را دارد که منجر به کاهش تولید می گردد.
- مصرف آب افزایش می یابد و باعث بالا رفتن هزینه مالی می شود.
- گاو کمتر رغبت به آرایش و آرامش می کند و معمولاً گاو سر پا می ایستد و ناراحتی مفاصل را بهمراه دارد.
- در اثر بالا رفتن درجه حرارت بدن تعداد تنفس افزایش می یابد.
- بر اساس باز بودن دهان ترشح بزاق دهان افزایش می یابد.
- تولید اسید چرب آزاد در شکمبه را کاهش می دهد و به سلامت گاو آسیب می رساند.
- تولید شیر را به مقدار قابل توجهی کاهش داده و فاصله زمانی رسیدن به پیک تولید را زیاد می کند.

روش های کاهش استرس گرمایی 
1- ایجاد سایبان روی اصطبل ها و آخور و آبشخور و باز گذاشتن دور تا دور اصطبل ها و ترغیب نمودن دام به مصرف خوراک.
2- ایجاد فضای کافی بستر و آخور و آبشخور بطوریکه برای هر 20 راس گاو یک آبشخور مناسب با ذخیره 20 لیتر در نظر گرفت.
3- باز گذاشتن انتظار شیر دوش و کوتاه نمودن زمان توقف گاو در انتظار و شیر دوش و قرار دادن جریان هوای مناسب و خنک بوسیله پنکه و نازل های سه پاس با آب خنک.
4- استفاده از پنکه یا کولر در سالن شیر دوش و مصرف آب سرد بلافاصله پس از دوشش.
5- ساخت جایگاه مناسب در جهت شمالی، جنوبی بدون دیوار برای برقراری جریان هوا و حذف موانع بادگیری.
6- استاندارد نمودن ارتفاع سقف اصطبل با در نظر گرفتن شیب ملایم شیروانی و استفاده از سقف ایرانیت یا الیاف پرو پیلن برای استراحت بیشتر گاوها.
به علت پراکندگی گاو در بهارینه جهت خنک نمودن بدن دام در زمان شیر دوشی در انتظار دوشش بهترین زمان خنک سازی می باشد، که بوسیله هواکش ها، پنکه و مه پاش ها می توان دمای بدن گاو را کاهش داد و در نتیجه منجر به افزایش تولید شیر می گردد. معمولاً در زمان استرس گرمایی رعایت بهداشت از ضروریات کار گاوداری می باشد، زیرا باعث ناراحتی های سم و لنگش دام و خطر مبتلا به بیماری ورم پستان می گردد. بخاطر تجمع حشرات ، گاو تحریک شده و نا آرام بوده و بعضاً به خاطر خراشیدگی پوست بدن کیفیت پوست را هم کاهش می دهد. در زمان استرس گرمایی بایستی آب خنک و کافی در اختیار دام قرار گیرد تا در اثر تبادل درجه حرارت بدن مصرف خوراک ایده آل شود و در پی آن تولید افزایش یابد. بر حسب تحقیق در زمان استرس گرمایی هواکش ها بایستی به مقدار 297 متر مکعب هوا در دقیقه را بوجود ورند با نصب زاویه 30 درجه به سمت پایین با قطر 90 سانتیمتر برای 40 راس گاو باید پیش بینی گردد.
IMAGE
دام های فرانسوی کلید فتح باب اصلاح نژاد دام کشور
یکشنبه, 17 آبان 1394
رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی از راه اندازی اولین مزارع اصلاح نژاد بز و گوسفند کشور با استفاده از نژادهای فرانسوی در فیروزکوه و ورامین خبر داد و گفت: اولین مزارع اصلاح نژاد دام سبک کشور با استفاده از نژادهای فرانسوی دام های فرانسوی کلید فتح... ادامه مطلب...
IMAGE
افت بهای گوشت گاو در برزیل
یکشنبه, 17 آبان 1394
طبق گزارشات ، گوشت گاو برزیل 28 درصد افت بها داشته که از دلایل عمدۀ آن کاهش تقاضای داخلی عنوان شده است. در واقع کاهش بها به دنبال رکود اقتصادی و متعاقباً کاهش تقاضا ادامه مطلب...
IMAGE
کاهش محصول سویای هند
یکشنبه, 17 آبان 1394
ازدهی محصول سویای هند در مقایسه با سال گذشته احتمالاً با 3 / 15 درصد افت رو به رو خواهد شد. مدیر سازمان مرکزی صنعت و بازرگانی روغن اعلام داشت : انتظار می رود تولیدات این کشور در سال ادامه مطلب...
IMAGE
لهستان تولیدات مرغداری خود را به دو برابر افزایش می دهد !
یکشنبه, 17 آبان 1394
        لهستان با دو برابر کردن میزان تولیدات مرغداری خود در دهۀ گذشته رقم تولیدات خود را به 2 / 2 میلیون متریک تن رسانده و این کشور را به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشت مرغ و طیور در اتحادیۀ اروپا تبدیل کرده است. ادامه مطلب...
IMAGE
سرشاخه نیشکر در تغذیه دام استفاده می‌شود
یکشنبه, 17 آبان 1394
    سالانه میلیون‌ها تن ضایعات و بقایای خوراکی در کشور تولید می‌شود که با کمی تحقیقات و فرآوری می‌توانند به مصرف دام و طیور برسند؛ بقایای سرشاخه نیشکر و پوست پسته از جمله این مواد است. ادامه مطلب...

 

Footer
Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Menu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Main Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Inset Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
 
Top of Page